Sadna skutka

Sadno skutko si lahko pripravimo kar sami doma – otroci jo obožujejo. Prednosti domače priprave so v tem, da lahko poljubno spreminjamo okuse, dodajamo poljubne dišavnice, oreščke, sadje, žita, včash pa celo zelenjavo. 🙂 Izvedba je preprosta, hitra, rezultat pa več kot odličen.

sadna skutka

Sadna skutka
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. SKUTA, 100 g
  2. PROSENA KAŠA, 3-4 zvrhane jušne žlice
  3. VIŠNJEV (ali POLJUBNI) sok brez sladkorja, 2 dcl
  4. VIŠNJEV ali ČEŠNJEV KOMPOT, 3-4 jušne žlice
  5. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo maščobo raztopimo, na njej segrejemo proseno kašo, da malo zarumeni. Ogenj zmanjšamo, v posodo vlijemo sok in premešamo.
  2. Kuhamo na majhnem ognju in večkrat premešamo.
  3. Ko je prosena kaša (po 15 minutah) že skoraj kuhana, dodamo še malo kompota in višnje/češnje.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply