Slivova sirova tortica

rd tortica slivova_wm

rd tortica slivova_wm

Slivova sirova tortica
KOLIKO OSEB: 8
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za testo
  2. BELA MOKA, 220 g
  3. POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA, 110 g
  4. RJAVI SLADKOR, 2 jušni žlici
  5. KOKOSOVA MAŠČOBA, 8 jušnih žlic
  6. LEDENA VODA, 8-10 jušnih žlic (po potrebi tudi več)
  7. za nadev
  8. SIR MASCARPONE, 500 g
  9. KREMNI SIR, 200 g
  10. VANILIJEV SLADKOR, 2 jušni žlici
  11. LIMONIN SOK, 1 žlička
  12. za preliv
  13. SLIVE, nekaj kosov
  14. BOROVNICE, 1 pest
KAKO TO GRE
  1. V mikserju zmešamo moko in sladkor, počasi dodajamo stopljeno kokos maščobo in sproti vmešavamo, da se moka in maščoba sprijemata. Nazadnje dodajamo še vodo po žlicah; začnejo nastajati drobtine.
  2. Maso sedaj pritisnemo na model za pečenje (28cm premer) in pustimo pol ure v hladilniku. Medtem ogrejemo pečico na 180°C. Testo prebodemo z vilico ter pečemo 20-30 min. Pustimo, da se popolnoma ohladi.
  3. V posodi zmešamo sir in mascarpone, dodamo sladkor ter nazadnje še žličko limoninega soka. Z nadevom premažemo testo.
  4. V posodo z malo vode narežemo slive in borovnice. Pustimo, da zavre in nato zmanjšamo ogenj; dušimo 15 minut oziroma toliko, da sadje skoraj razpade.
  5. S prelivom prelijemo kos tortice.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply