Riževi rezanci MAMA s piščancem v arašidovi omaki

Še en presežek, se je oblizoval moj sinko, ko sva danes napadla te krasne rezance MAMA, tokrat une malce večje, ploščate. Ravno tako so pripravljeni tik-tak in da ne pozabimo: v sodelovanju s podjetjem BCA (http://www.bca.si/mama-rezanci/) smo prejeli paketek dobrot. Te rezance in špagetke poznamo sicer že od prej, saj so med boljšimi na tržišču; redko se razkuhajo, lepo narastejo in super vpijejo okuse. Ti rezanci/špageti se poleg pestre palete uporabe ponašajo tudi z znakom kakovosti: http://www.thailandtrustmark.com/en

Tokrat sem se odločila za preplet sladko-slanega, rahlo kislega in minimalno pekočega; skorajda sem dosegla okus umami, meni je manjkalo malo več pikantnosti, ostali so pa ploskali okusu. 🙂

Riževi rezanci MAMA s piščancem v arašidovi omaki
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
KAJ POTREBUJEM
za 2 osebi:
  • RIŽEVI REZANCI MAMA, 90 g
  • PIŠČANČJE PRSI, 120 g
  • GRAH, 1 velika pest
  • BUČKE, 1 manjša
  • REPIČNO OLJE, 1
  • MED, 2 jušni žlici
  • SOJINA OMAKA SHOYU, 5 jušnih žlic
  • INGVER, sušen 1 čajna žlička
  • ČESEN, v prahu, ½ čajne žličke ali svežega 1 strok
  • ARAŠIDOVO MASLO, s koščki, 5 zvrhanih jušnih žlic
KAKO TO GRE
  1. Za omako zmešamo med, arašidovo maslo, sojino omako, česen in ingver ter v ponvici na nizki temperaturo počasi kuhljamo.
  2. Bučke narežemo in na hitro popečemo na 1 žlici repičnega olja, odstavimo.
  3. V kozici blanširamo svež grah (če imamo zamrznjenega, ga kuhamo 5 minut), precedimo, vodo pa prihranimo, ponovno zavremo in skuhamo rezance po navodilih. Precedimo
  4. Medtem, ko pripravljamo rezance, damo v ponev, kjer smo pekli bučke, piščančje koščke in popečemo; na vsaki strani 4 minute. Zmešamo arašidovo omako s piščancem, dodamo zelenjavo. Prelijemo čez rezance.

 

Leave a Reply