Razigrana kvinoja s piščančjimi krilci

Razigrana kvinoja s piščančjimi krilci

piscanec s papriko, korenckom, paradiznikom, grahom in kvinojopiscanec s papriko, korenckom, paradiznikom, grahom in kvinojo1

Razigrana kvinoja s piščančjimi krilci
KOLIKO OSEB: 3
* od 11. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr 20 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr 20 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANČJE PERUTNIČKE, 2 kosa
  2. ČEBULA, 1/2 manjše
  3. KORENČEK, 1 večji
  4. PAPRIKA, 1 večja
  5. GRAH, zamrznjen, 3 zvrhane jušne žlice
  6. KVINOJA, suha, 150 g
  7. PARADIŽNIK, 2 večja
  8. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  9. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  10. TIMIJAN, ščep
  11. RDEČA PAPRIKA, ščep
  12. ZELENA, sušena, ščep
  13. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Na segretem olju popečemo piščančje perutničke - z obeh strani 2-3 minute, da rahlo porjavijo, nato odmaknemo in prihranimo.
  2. V isto posodo damo čebulo in začimbe, razen muškatnega oreščka. Podušimo, da čebula postekleni, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo, da se rahlo popraži.
  3. Dodamo na kocke narezan paradižnik, premešamo in kuhamo 10 minut, da tekočina od paradižnika rahlo izpari.
  4. Dodamo narezan korenček in piščanca vrnemo v posodo. Premešamo in zalijemo s 2 dcl vode, pokrijemo ter pustimo, da se na majhnem ognju kuha 60 minut - občasno premešamo in če voda prehitro izpareva, dodamo še malo - 1/2 dcl največ.
  5. Po eni uri kuhanja, dodamo še 2 dcl vode in vkuhamo dobro oprano in predhodno namočeno kvinojo in narezano papriko. Na majhnem ognju kuhamo, dokler se kvinojina zrna ne razpočijo; takrat primešamo grah, kuhamo še 5 minut, nato pa ugasnemo.
  6. Piščančje perutničke razkosamo in kosti odstranimo, meso pa vmešamo v jed.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply