Rabarbarina rezina s čokoladno proseno kašo

Čokoladna prosena kaša, ki jo lahko pojeste kar samo. 1. recept
Rabarbarina krema, kuhana v kokosovem mleku, ki jo lahko skuhate kar tako in pojeste kot nekakšen puding. 2. recept
Omaka iz rabarbare in domače jagodne marmelade, ki paše na razne vaniljeve ladjice, zraven mlečnega sladolega, zraven presnega bananinega sladoleda ali kot polivka k raznih bolj suhim biskvitom. 3. recept
Ko pa zložimo vse skupaj, dobimo super slastno rezino. 4. recept. Njam. 🙂

rabarbarin kolac rabarbarin kolac1 rabarbarin kolac2

Rabarbarina rezina s čokoladno proseno kašo
KOLIKO PORCIJ: 8
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. RABARBARA, 1/2 večjega stebla ali 1 manjše
  2. JAGODNA MARMELADA, manj sladka, 3 jušne žlice ali 10 domačih eko jagod
  3. VANILIJEV SLADKOR, 1 vrečka
  4. ---
  5. PROSENA KAŠA, 5 zvrhanih jušnih žlic
  6. PRAVI KAKAV, 4 zvrhane jušne žlice
  7. KOKOSOVO MLEKO, 100 ml
  8. RIŽEVO MLEKO, 100 ml (oz. po potrebi tudi več; lahko pa uporabimo dvojno količino kokosovega mleka, torej med 200-250 ml).
  9. ---
  10. KOKOSOVO MLEKO, bolj gosto, 100 ml
  11. ŠKROB, 3 zvrhane jušne žlice, lahko tudi bio vanilijev puding
  12. VANILIJEV SLADKOR, 1 vrečka
  13. VANILIJA V PRAHU, 3 čajne žličke (če delamo s pudingom, namesto s škrobom, vanilije v prahu ne potrebujemo
KAKO TO GRE
  1. V 100 ml kokosovega mleka skuhamo proseno kašo, skupaj s kakavom. Kuha se nekje 20-25 minut; večkrat premešamo in spremljamo; če se kaša preveč gosti, dodajamo mleko po žlicah, vendar naj ostane precej gosta.
  2. Kuhano kašo zlijemo v podolgovat model za torte in biskvite, ki smo ga obložili s peki papirjem ali pa živilsko folijo. Ohladimo.
  3. Rabarbari odrežemo olesenele konce in jo olupimo (z roko povlečemo debelejše nitke stran). Narežemo na manjše koščke, ki jih v posodi skupaj z marmelado in vaniljevim sladkorjem dušimo, dokler ne postanejo mehki.*
  4. Če jed pripravljamo s svežimi jagodami, jih narežemo na koščke in dušimo skupaj z rabarbaro; sladkor dodajamo po okusu.
  5. Rahlo ohladimo.
  6. V posodi posebej zavremo kokosovo mleko, v katerega smo z metlico vmešali škrob, vaniljev sladkor in vanilijo v prahu in skuhamo v gosto kremo./Če delamo puding, ga pripravimo po navodilih z vrečke. Na koncu v kremo vmešamo 5 jušnih žlic rabarbarine omake.
  7. Maso zlijemo v model na proseno kašo in vse skupaj ohladimo.
  8. Postrežemo z rabarbarino omako.
NAMIGI
  1. * Za bolj sladkosnede lahko dodamo še nekaj žlic sladkorja; odvisno, koliko je sladka rabarbara, ker zna biti precej kisla. 🙂
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply