Puran po grško, krompirjev pire in špinača

puran po grsko, pire, spinaca_wm

Puran po grško s pirejem in špinačo
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez glutena * mesno – puran * z mlečnimi izdelki * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PURANJI FILE, 70 g
  2. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
  3. PAPRIKA, 1 manjši kos
  4. STROČJI FIŽOL, zamrznjen, 1 velika pest
  5. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 2 jušni žlici
  6. MAJARON, ščep
  7. ORIGANO, ščep
  8. BAZILIKA, ščep
  9. RDEČA PAPRIKA V PRAHU, ščep
  10. ŠPINAČA, mlada v listih, 100 g
  11. KROMPIR, 2 večja
  12. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  13. MLEKO, 2-3 jušne žlice * (opombe spodaj)
  14. ČESEN, 1 velik strok
  15. ČEBULA, 1 manjši košček
KAKO TO GRE
  1. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke; skuhamo v vodi do mehkega.
  2. Medtem, ko se krompir kuha, v ponvi segrejemo maščobo in na hitro opečemo koščke mesa; ko so zlatorjave barve, prelijemo s paradižnikovo omako, začinimo in na majhnem ognju kuhljamo dobrih 10 minut.
  3. Po tem času dodamo narezano papriko, nasekljano čebulo in česen ter stročji fižol, ki smo ga predhodno kuhali v vreli vodi 2 minuti. Jed dobro premešamo, pokrijemo ter pustimo kuhati 15 minut.
  4. V drugi posodi na malo vode poparimo špinačo; ko listi upadejo, dodamo stisnjen ali drobno nasekljan česen, pokrijemo in pustimo na majhnem ognju, da se kuhlja dobrih 5 minut.
  5. Ko je krompir kuhan, ga dobro odcedimo in pretlačimo.
  6. Postopoma vlivamo olje, medtem ko tlačimo in dodajamo malo po malo mleka. Tako nastaja kremnat pire.
NAMIGI
  1. Pri mlajših od 12. mesecev uporabimo adaptirano ali materino mleko.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply