Puhasta sadna omleta

sadna omletasadna omleta1

Puhasta sadna omleta
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko* z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. JAJCA, 2
  2. MANGO, 1 kos
  3. NEKTARINA, 1
  4. BOROVNICE, 1 manjša pest
  5. KOKOSOVA MAŠČOBA, 10 g
  6. CIMET, ščep
  7. RJAVI SLADKOR, 2 ščepa
KAKO TO GRE
  1. Ločimo beljak od rumenjakov. Rumenjake z vilico stepemo skupaj s ščepcem sladkorja. Beljake penasto umešamo v sneg. Previdno ga zmešamo skupaj z rumenjaki.
  2. Segrejemo kokosovo maščobo, maso enakomerno razporedimo v ponev in na vsaki strani opečemo do zlatorjave barve.* Odstranimo.
  3. V isto ponev damo na tanko narezane nektarine, posujemo s ščepcem sladkorja in cimetom ter na najvišji temperaturi med stalnim mešanjem na hitro podušimo, da sladkor karamelizira.
  4. Nektarine razporedimo na omleto, jo prepognemo na pol in prelijemo s pirejem ter okrasimo z borovnicami.
  5. Mango spasiramo v pire.
NAMIGI
  1. * Previdno med obračanjem omlete, ker je zelo puhasta in lahka, da ne razpade.
  2. * Sadje lahko poljubno izbiramo; za pire lahko uporabimo: breskev, jabolko, hruško ... namesto nektarin lahko uporabimo tudi breskve, jabolka, banano, grozdje, slive, marelice, itd. 🙂
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply