Prosena potička

veganska prosena kasa z grozdno marmelado in borovnicami

Prosena potička
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
25 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PROSENA KAŠA, 3 zvrhane jušne žlice
  2. KOKOSOVA MAŠČOBA, 10 g
  3. BOROVNICE, 1 zvrhana jušna žlica
  4. GROZDNA (ali kakšna druga) MARMELADA, 1 zravnana jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Kokosovo maščobo segrejemo, na njej na hitro popražimo proseno kašo med stalnim mešanjem (največ minutko), dolijemo 2 dcl vode in skuhamo kašo do mehkega; naj vsa voda izpari. Kuhamo na majhnem ognju in občasno premešamo.
  2. Ko je kaša dovolj gosta, ugasnemo in jo damo v hladno skodelico ali poljuben modelček.
  3. Počakamo, da se ohladi, nato pa potičko zvrnemo na krožnik.
  4. V posodi segrejemo marmelado, dodamo borovnice (del jih pretlačimo) in z omakico prelijemo potičko.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply