Prosena kaša s kakijevo kremo

Kaki je sezonski sadež in je krasen, poln, sočen, okusen, aromatičen, pa še zdrav. V kombinaciji z banano ali sočnim, bolj kiselkastim jabolkom je fantastičen, tako za dojenčke pri raznih kašicah, kot za zavitke, ladjice ali pisane kozarčke.

Današnji umotvor vsebuje mlečno proseno kašo (z riževim mlekom) in zmiksan kaki z jabolkom, obilo cimeta in vanilije. In to je to.
Recept za 4 osebe pa izgleda tako:

PORCIJE

4

ČAS PRIPRAVE

5 min

ČAS KUHANJA

25 min

Težavnost

1/3

KAJ POTREBUJEM

  • PROSENA KAŠA, surova, 120 g
  • RIŽEVO MLEKO, 500 ml
  • KAKI, 2 zelo zrela
  • JABOLKO, 1
  • CIMET, 1 zravnana čajna žlička
  • VANILIJA, pol zravnane čajne žličke
  • MLETI LEŠNIKI, za okras

KAKO TO GRE

  • Proseno kašo speremo pod vročo vodo in skuhamo v sveži mrzli vodi; voda naj sega en prst nad kašo v posodi.
  • Medtem pripravimo preliv – zmiksamo sadje skupaj s cimetom in vanilijo. Prelijemo čez kašo, ki smo jo razporedili v posodice in okrasimo z mletimi lešniki.

Dobro izgleda tudi ...

Leave a Reply