Prosena kaša s kakavom in toplimi višnjami

prosena kasa s kakavom, pretlaceno banano in toplimi visnjami

Prosena kaša s kakavom in toplimi višnjami
KOLIKO OSEB: 1
* od 7. meseca dalje* (opombe spodaj) * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PROSENA KAŠA, suha, 70 g
  2. BANANA, 1
  3. PRESNI KAKAV, 1 čajna žlička
  4. ZAMRZNJENE VIŠNJE, 1-2 jušni žlici
  5. AGAVIN SIRUP, 1 jušna žlica
  6. ŠKROB, krompirjev ali koruzni, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Proseno kašo operemo in skuhamo v vodi; ko je kuhana, jo dobro odcedimo in vanjo pretlačimo banano, premešamo in dodamo še kakav.* (opombe spodaj)
  2. Posebej s skodelici razmešamo škrob z 2-3 žlicami hladne vode.
  3. V kozici segrejemo višnje, dodamo agavin sirup. Počasi primešamo škrob, dobro premešamo, kuhamo še minuto na majhnem ognju in omakico prelijemo čez proseno kašo.
NAMIGI
  1. Mlajšim od 12. mesecev kakav preprosto izpustimo; lahko dodamo ščep vanilije, lahko tudi kokosovo moko.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply