recepti za zdravo prehrano
 
Prešpikano pecivo z grozdjem

Prešpikano pecivo z grozdjem

Joj, ta jesen! Waau, polna barv, okusov, divjih kombinacij, ki se jih splača izkoristiti do temeljev. Tako je v sodelovanju z Mercatorjevim projektom KuhaM nastal še en nepozaben recept za slastno prešpikano pecivo, polno žametnih jesenskih okusov, čudovito domače grozdje in prelepe slive pa so vrhunsko zaokrožile to njami pecivo.

prespikana torta z grozdjem in slivami, oreh1i prespikana torta z grozdjem in slivami, orehi

Prešpikano pecivo z grozdjem
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 8
KAJ POTREBUJEM
  • POLNOZRNATA PIRINA MOKA, 150 g
  • NAVADNA PIRINA MOKA, 100 g
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 100 g
  • RJAVI SLADKOR V PRAHU, 100 g
  • VANILIJEV SLADKOR, 1 jušna žlica
  • VANILJA V PRAHU, 1 čajna žlička
  • CIMET, 1 čajna žlička
  • JAJCA, velikost M, 3 kosi
  • VINSKI KAMEN ali pecilni prašek, 1 paket
za preliv:
  • GROZDJE, poljubne sorte, 2 večja grozda
  • SLIVE, cca 25 kosov
  • OREHI, 1 pest
KAKO TO GRE
  1. V mikserju postopoma stepemo (na sobni temperaturi stopljeno) kokosovo maščobo, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Nastane rahlo penasta masa. Dodajamo eno po eno jajce in sproti stepamo.
  2. Postopno vmešamo še moko in pecilni prašek ter vanilijo v prahu in cimet.
  3. Pustimo nekaj minut počivati, pečico pa ogrejemo na 180°C.
  4. V pekač (premer 24cm) najprej vsujemo slive, nanj pa stresemo testo.
  5. Pečemo cca. 50 minut oziroma preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredino peciva. Če je suh, ko ga izvlečemo, potem je pecivo pripravljeno.
  6. minut pred koncem peke peciva pripravimo grozdni preliv s slivami.
  7. V kozico damo oprane in narezane slive ter vaniljev sladkor. Slive dušimo, dokler niso rahlo zmehčane. Proti koncu dodamo oprane jagode grozdja, nekaj jih prihranimo za dekoracijo. Odstavimo.
  8. Previdno ga zvrnemo na pladenj in z debelim zobotrebcem na gosto prešpikamo. Prelijemo s toplim prelivom. Ohlajeno pecivo okrasimo s preostalim grozdjem in orehi.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci

kuham

Leave a Reply