Presne pirino-jabolčne kroglice

presne kroglice_wm

Presne pirino-jabolčne kroglice
KOLIKO OSEB: 1
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
20 min
za 12 kroglic
  1. MEŠANICA ŠTUDENTSKE HRANE (mešani oreščki in rozine), 3 jušne žlice
  2. LIMONIN SOK, 1 jušna žlica
  3. PIRINI KOSMIČI, 3 jušne žlice
  4. PIMENT, ščep
  5. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  6. CIMET, ščep
  7. KLINČKI, 3 koščki
  8. INGVER, sušen, ščep
  9. SUROV KAKAV, 2 jušni žlici
  10. JABOLKO, 1 večje ali 2 manjša
  11. KOKOSOVA MOKA, za posip
  12. - poljubno: AGAVIN SIRUP/MED, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Oreščke, rozine, kosmiče in začimbe namočimo v mlačni vodi skupaj z limoninim sokom. Namakamo vsaj nekaj ur, da se dobro zmehčajo, nato pa dobro odcedimo, odstranimo klinčke in zmiksamo v gladko kašo. (S paličnim mešalnikom nastane dokaj enotna zmes, se pa čutijo hrustljavi drobci oreščkov).
  2. Dodamo olupljeno jabolko in kakav ter ponovno zmiksamo. Na koncu primešamo poljubno še sladilo: agavin sirup ali pa med, lahko tudi trsni sladkor, če se nam masa zdi premalo sladka.
  3. Poskusno oblikujemo kroglico. Če masa razpada in je premokra, damo gazo na cedilo in jo pustimo nekaj časa, da se precedi na gazi, če imamo čas, pa lahko tudi čez noč.
  4. Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply