Preproste rahle ajdove palačinke

Zadnje čase smo veliki porabniki ajde; ne vem, očitno je prišlo tako obdobje, da nam zelo paše. In brskam in iščem in berem nasvete, ideje, recepte. Nazadnje sem naletela na puhaste palačinke, ki sem jih še dodatno “opuhila”, saj so se po mnenju mnogih velikorat trgale in se niso dale lepo zvijati. Zato sem poskusila dodati magično sestavino in so uspele kot bomba. 🙂
Porabili smo tudi zadnje žličke domače nutele in izvrstno domačo jabolčno-slivovo kašico. Njamsi! 🙂

palacinke1palacinke2palacinke3palacinke4

Preproste rahle ajdove palačinke
KOLIKO OSEB: 2
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. za 8 majhnih palačink
  2. RADENSKA, 250 ml
  3. AJDOVA MOKA, 100 g
  4. VINSKI KAMEN, 1 zvrhana čajna žlička
  5. KORUZNI ŠKROB, 1 zvrhana čajna žlička
  6. OLJE ZA PEKO, nekaj žličk
KAKO TO GRE
  1. Vse sestavine, razen olja zmešamo v posodi do gladke mase (po potrebi dodamo ali malo radenske ali malo moke); gostota naj bo enaka kot pri navadnih palačinkah - torej ne preveč tekoča in ne preveč gosta.
  2. Maso damo v hladilnik in pustimo nekaj ur (mi smo kar čez noč).
  3. Pred peko maso pustimo 10 minut na sobni temperaturi in na segretem olju spečemo tanke palačinke. Poljubno nadevamo.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply