Prebranec po naše, kuskus z mešanimi stročnicami in žitaricami, sir za žar

sir za zar, kuskus z mesanimi strocnicami in zitaricami, prebranec, motovilec1
sir za zar, kuskus z mesanimi strocnicami in zitaricami, prebranec, motovilec

Prebranec po naše, kuskus z mešanimi stročnicami in žitaricami, sir za žar
KOLIKO OSEB: 1
* od 9. meseca dalje (sir pri mlajših od 11. mesecev izpustimo) * z glutenom * brez mlečnih proizvodov (če sir izpustimo) * vegansko (če sir izpustimo) * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MEŠANE STROČNICE in ŽITARICE, predhodno kuhane, 3 zvrhane jušne žlice
  2. KUSKUS, 2 zvrhani jušni žlici
  3. ZELENA, sušena, ščep
  4. TIMIJAN, sušen, ščep
  5. RDEČA PAPRIKA, ščep
  6. ---
  7. FIŽOL, predhodno kuhan ali vložen, 3 zvrhane jušne žlice
  8. ČEBULA, 1 manjši košček
  9. ČESEN, 1/2 stroka
  10. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  11. MAJARON, ščep
  12. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 čajna žlička
  13. RDEČA PAPRIKA, 1 manjši košček
  14. KIS, 1 jušna žlička
  15. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, 2 kosa
  16. ---
  17. SIR ZA ŽAR, 40 g
KAKO TO GRE
  1. Stročnice in žitarice zmešamo s kuskusom, ki ga pripravimo tako, da ga vsujemo v vrelo vodo, ki smo jo začinili s timijanom, zeleno in rdečo papriko; premešamo in pustimo, da se napoji in okusi premešajo.
  2. V drugi posodi na malo segretega olja* (opombe spodaj) zarumenimo čebulo, dodamo česen, da zadiši, začinimo z majaronom in rdečo papriko ter na majhne koščke narezano papriko in paradižnik. Pokrito dušimo 10 minut, da začne paradižnik malce razpadati, nato pa dodamo paradižnikovo mezgo in fižol. Premešamo ter dodamo malo vode, da se mezga razpusti. Dušimo še 5 minut, nato pa dodamo žličko kisa, premešamo in jed prestavimo v ognjevarne skodelice. Pečemo na 200°C na zgornji rešetki na ventilator gril funkciji 15 minut oz. dokler ne nastane rjava skorjica po vrhu.
  3. Sir za žar narežemo in popečemo v gril ponvi ali na kontaktnem žaru.
NAMIGI
  1. Pri mlajših otrocih, pa tudi kasneje, poskusimo jedi čim več pripravljati na vodi namesto na olju; raje dodajajmo kvalitetna hladno stiskana rastlinska olja jedi, ko je že pripravljena in ne več vroča. Jed je prav tako okusna in s pravilno ozbranimi začimbami ni čutiti, da bi ji karkoli manjkalo.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply