Ali pa drugačna gobova juha. Navdih zanjo je nastal ob gledanju ene kuharske oddaje, kjer so prikazali postopek priprave vegi različice vampov. Priznati pa moram, da nisem nikakršen ljubitelj vampov in da sem omako poskusila samo enkrat, zato to tudi ni eden izmed tistih receptov, ko želim preizkusiti vegi verzije mesnih jedi, ampak zgolj jed, ki je nastala iz radovednosti. Del postopka priprave je resda vzet od klasičnih vampov, ampak razen tega ni v ničemer skupna z vampi, brez skrbi. Res se bila vesela, ker je požela ful pohval in je v bistvu ena boljših vegetarijanskih gobjih jedi.
Ponarejeni vampi
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 3
KAJ POTREBUJEM
- REPIČNO OLJE, 1+1 jušna žlica
- ČEBULA, ptujski luk, 1 manjša
- ČESEN, v prahu, domači, 1 mala čajna žlička
- KORENČEK, 1 manjši
- ŠAMPINJONI, 300 g
- KROMPIR, 3 manjši
- MLEKO, 300 ml
- POPER, ščep
- SOL, ščep
- TIMIJAN, ščep
- MAJARON, ščep
- RDEČA PAPRIKA, v prahu navadna in v prahu dimljena, vsake 1 zvrhana čajna žlička
- PETERŠILJ, nasekljan, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
- Šampinjone oščetkamo in narežemo na večje kose. Čebulo nasekljamo.
- Segrejemo repično olje in na njem na hitro podušimo čebulo in šampinjone, dodamo olupljen in na majhne koščke narezan krompir in narezan korenček. Dodamo timijan, majaron, sol, poper in česen v prahu.
- Zalijemo s 300 ml mleka in 200 ml vode.
- Na majhnem ognju kuhamo 15 minut. Po tem času dodamo mešanico 1 žlice repičnega olja z vmešano suho papriko, premešamo in kuhamo še 15 minut. Okrasimo s peteršiljem.
NAMIGI in NASVETI
* od 24. meseca dalje * brez glutena * lakto vegetarijansko * z mlečnimi izdelki * brez jajc