Polenta Zaherca

zacher polenta

Polenta Zaherca
KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLENTA, 100 g
  2. TEMNA ČOKOLADA S POMARANČO, 2 koščka
  3. PRAVI KAKAV, 1 jušna žlica
  4. MARELIČNA MARMELADA, 2 jušni žlici
KAKO TO GRE
  1. Polento vsujemo v 300 ml vrele vode in ogenj zmanjšamo; ves čas mešamo in skuhamo do mehkega. Proti koncu primešamo čokolado in kakav ter ogenj ugasnemo.
  2. Polento prelijemo v 2 enako veliki skodelici in počakamo, da se ohladi. (lahko tudi čez noč)
  3. Eno polovico previdno stresemo na krožnik, premažemo z marmelado in prekrijemo z drugo polovico, ki jo tudi na tanko premažemo z marmelado.
  4. Če želimo, lahko okrasimo s smetano ali posujemo s kakavom.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply