Piščanec v naravni omaki z bučkami, pire iz nadzemne kolerabe

Piščanec v naravni omaki z bučkami, pire iz nadzemne kolerabe

korencek na pari, piscanec z buckami v naravni omaki, pire iz krompirja in nadzemne kolerabe_wm

Piščanec v naravni omaki z bučkami, pire iz nadzemne kolerabe
KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANČJE PRSI, 70 g* (opombe spodaj)
  2. KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
  3. ČESEN, 1 strok
  4. BUČKA, 1/2 manjše
  5. NADZEMNA KOLERABA, 1/2 manjše (lahko tudi navadna, podzemna/oranžna koleraba)
  6. KROMPIR, 2 manjša
  7. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
  8. KORENČEK, 1/2 manjšega
  9. ORIGANO, ščep
  10. MAJARON, ščep
  11. RDEČA PAPRIKA, ščep
KAKO TO GRE
  1. Krompir in kolerabo olupimo in narežemo na majhne kocke. Skuhamo v vodi do mehkega. Nad isto posodo damo cedilo, kamor damo položimo na paličice narezan korenček, da se kuha na pari. Krompir in koleraba potrebujeta okoli 20 minut, da sta pripravljena.
  2. Ta čas v ponvi raztopimo kokosovo maščobo, na njej popečemo piščanca najprej na eni strani 4-5 minut, začinimo (origano, majaron, rdeča paprika), nato pa še na drugi strani 4-5 minut.
  3. Piščanca vzamemo iz ponve, vanjo damo na kocke narezano bučko, zalijemo z nekaj žlicami vode, v kateri se kuhata krompir in koleraba.
  4. Ogenj pod ponvijo zmanjšamo, nekajkrat temeljito pretresemo in pustimo, da se pokrito duši 10 minut.
  5. Po tem času v ponev vrnemo meso, dodamo še malo vode od krompirja in kolerabe ter kuhamo še 5 minut, pokrito.
  6. Krompir in kolerabo odcedimo, malo pretlačimo, dodamo olje in ponovno dobro pretlačimo v gladki pire.
NAMIGI
  1. * Pri mlajših uporabimo manj mesa; dojenček, star 7. mesecev, poje nekje med 40-50 g mesa na obrok.
  2. Ravno tako se pri mlajših od 10. mesecev izognemo praženju na olju, temveč se raje poslužimo dušenja na vodi, čeprav v tem primeru omaka ne bo enakega okusa.
  3. Kolerabo narežemo na manjše kose kot korenček, saj se kasneje zmehča.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply