
Piščanec v naravni omaki z bučkami, pire iz nadzemne kolerabe
2014-05-13 17:53:09

KOLIKO OSEB: 1
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
- PIŠČANČJE PRSI, 70 g* (opombe spodaj)
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 jušna žlica
- ČESEN, 1 strok
- BUČKA, 1/2 manjše
- NADZEMNA KOLERABA, 1/2 manjše (lahko tudi navadna, podzemna/oranžna koleraba)
- KROMPIR, 2 manjša
- OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
- KORENČEK, 1/2 manjšega
- ORIGANO, ščep
- MAJARON, ščep
- RDEČA PAPRIKA, ščep
KAKO TO GRE
- Krompir in kolerabo olupimo in narežemo na majhne kocke. Skuhamo v vodi do mehkega. Nad isto posodo damo cedilo, kamor damo položimo na paličice narezan korenček, da se kuha na pari. Krompir in koleraba potrebujeta okoli 20 minut, da sta pripravljena.
- Ta čas v ponvi raztopimo kokosovo maščobo, na njej popečemo piščanca najprej na eni strani 4-5 minut, začinimo (origano, majaron, rdeča paprika), nato pa še na drugi strani 4-5 minut.
- Piščanca vzamemo iz ponve, vanjo damo na kocke narezano bučko, zalijemo z nekaj žlicami vode, v kateri se kuhata krompir in koleraba.
- Ogenj pod ponvijo zmanjšamo, nekajkrat temeljito pretresemo in pustimo, da se pokrito duši 10 minut.
- Po tem času v ponev vrnemo meso, dodamo še malo vode od krompirja in kolerabe ter kuhamo še 5 minut, pokrito.
- Krompir in kolerabo odcedimo, malo pretlačimo, dodamo olje in ponovno dobro pretlačimo v gladki pire.
NAMIGI
- * Pri mlajših uporabimo manj mesa; dojenček, star 7. mesecev, poje nekje med 40-50 g mesa na obrok.
- Ravno tako se pri mlajših od 10. mesecev izognemo praženju na olju, temveč se raje poslužimo dušenja na vodi, čeprav v tem primeru omaka ne bo enakega okusa.
- Kolerabo narežemo na manjše kose kot korenček, saj se kasneje zmehča.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/