Piščančja obara in koruzni žganci

Piščančja obara in koruzni žganci

piscancja obara, koruzni zganci_wmpiscancja obara, koruzni zganci1_wmpiscancja obara, koruzni zganci3_wm

Piščančja obara in koruzni žganci
KOLIKO OSEB: 3
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
2 min
CELOTEN ČAS
2 hr 20 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
2 min
CELOTEN ČAS
2 hr 20 min
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANČJA BEDRA, 2 manjši ali 1 večje
  2. ČEBULA, 1 večja
  3. ČESEN, 1 strok
  4. KORENČEK, 3 srednje veliki
  5. ZELENA PAPRIKA, 2 manjši
  6. BUČKE, 2 srednje veliki
  7. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, nekaj kosov
  8. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  9. PELATI, vloženi, 100 g
  10. TIMIJAN, velik ščep
  11. RDEČA PAPRIKA, sušena, velik ščep
  12. ZELENA, sušena, 1 jušna žlička
  13. KUMINA, ščep
  14. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  15. ROŽMARIN, velik ščep
  16. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
  17. ---
  18. KORUZNA MOKA, 250 g
  19. SOL, ščep
KAKO TO GRE
  1. Piščančje kose na hitro popražimo na olju in odmaknemo iz posode. Vanjo damo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. Pomešamo, da zadiši in nekaj minut pražimo na srednjem ognju.
  2. Dodamo narezan korenček, papriko in paradižnike. Nekajkrat premešamo, dodamo pelate, ki smo jih na grobo pretlačili, paradižnikovo mezgo, piščanca, približno 3 dcl vode (da prekrijemo vse sestavine) in na največjem ognju zavremo, nato pa zmanjšamo na minimum, pokrijemo in kuhljamo slabo uro. Občasno premešamo.
  3. Po tem času dodamo narezane bučke, premešamo in pokrito kuhamo še dobro uro.
  4. Medtem pripravimo koruzne žgance; pripravili smo jih po tem receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=2079
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply