1 min read    
	Piščančja obara in koruzni žganci

Piščančja obara in koruzni žganci
* od 10. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * mesno - piščanec * brez jajc
Ingredients
- PIŠČANČJA BEDRA 2 manjši ali 1 večje
 - ČEBULA 1 večja
 - ČESEN 1 strok
 - KORENČEK 3 srednje veliki
 - ZELENA PAPRIKA 2 manjši
 - BUČKE 2 srednje veliki
 - ČEŠNJEV PARADIŽNIK nekaj kosov
 - PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
 - PELATI vloženi, 100 g
 - TIMIJAN velik ščep
 - RDEČA PAPRIKA sušena, velik ščep
 - ZELENA sušena, 1 jušna žlička
 - KUMINA ščep
 - MUŠKATNI OREŠČEK ščep
 - ROŽMARIN velik ščep
 - REPIČNO OLJE 1 jušna žlica
 - ---
 - KORUZNA MOKA 250 g
 - SOL ščep
 
Instructions
- Piščančje kose na hitro popražimo na olju in odmaknemo iz posode. Vanjo damo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. Pomešamo, da zadiši in nekaj minut pražimo na srednjem ognju.
 - Dodamo narezan korenček, papriko in paradižnike. Nekajkrat premešamo, dodamo pelate, ki smo jih na grobo pretlačili, paradižnikovo mezgo, piščanca, približno 3 dcl vode (da prekrijemo vse sestavine) in na največjem ognju zavremo, nato pa zmanjšamo na minimum, pokrijemo in kuhljamo slabo uro. Občasno premešamo.
 - Po tem času dodamo narezane bučke, premešamo in pokrito kuhamo še dobro uro.
 - Medtem pripravimo koruzne žgance; pripravili smo jih po tem receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=2079
 



