Piščančja boranja s polnozrnatimi peresniki

testenine strocji fizol cesnjevec piscanec_wm

Piščančja boranja s polnozrnatimi peresniki
KOLIKO OSEB: 2
* od 9. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNATI PERESNIKI, 150 g
  2. PIŠČANČJI FILE, 100 g
  3. MLAD STROČJI FIŽOL, 200 g
  4. ČEŠNJEV PARADIŽNIK, približno 10 kosov
  5. ČESEN, 1 velik strok
  6. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 zvrhana jušna žlica
  7. ORIGANO, ščep
  8. RDEČA PAPRIKA, 1 zravnana čajna žlička
  9. BAZILIKA, sveža, nekaj listov
  10. ROŽMARIN, svež, 1 mala vejica
  11. OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Stročji fižol operemo, odrežemo konce in ga vržemo v krop za minutko ali dve, nato pa odcedimo.
  2. V isto posodo nalijemo za prst vode, toliko, da je dno pokrito. Zavremo in stisnemo česen, čez pa dodamo na male koščke narezanega piščanca. Mešamo in na najvišjem ognju podušimo, dokler skoraj vsa voda ne izpari. Takrat ogenj zmanjšamo in damo na pol prerezan češnjev paradižnik.
  3. Dodamo začimbe - rožmarin postrgamo iz vejice, baziliko pa natrgamo z roko, dodamo še paradižnikovo mezgo in dobro premešamo. Dolijemo za prst vode in kuhljamo na majhnem ognju 15 minut.
  4. Po tem času dodamo na kose narezan stročji fižol, dolijemo še cca. 1 dcl vode in kuhamo še 10 minut.
  5. Medtem posebej skuhamo peresnike.
  6. Peresnike prelijemo z omako in preden postrežemo dodamo žličko olja.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply