Pikapoka omaka

pikapoka_wm

Omaka Pikapoka
KOLIKO OSEB: 1
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
CELOTEN ČAS
10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. ČEBULA, 1/2 manjše
  2. PARADIŽNIK, 1 velik zrel
  3. SOL, ščepec
  4. BAZILIKA, par listov sveže ali ščep suhe
  5. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  6. SIT COTTAGE, škatlica sira cottage (lahko tudi rikota ali skuta ali kremni sir)
  7. ČRNE OLIVE, nekaj kosov
KAKO TO GRE
  1. Na malo olja na majhnem ognju prepražimo nasekljano čebulo.
  2. Dodamo na majhne koščke nasekljan paradižnik, ki smo ga prehodno potopili v vrelo vodo in tako lažje olupili.
  3. V zmes natrgamo sveže liste bazilike, na hitro zavremo, nato pa zmanjšamo ogenj in počasi kuhljamo, dokler ne čebula popolnoma razpade.
  4. Omako ohladimo, po želji tudi zmiksamo.
  5. V skledico zvrnemo sir cottage, pazimo, da ohrani obliko. Nanj počasi
  6. nadevamo paradižnikovo omako.
  7. Iz oliv oblikujemo glavo, zadek in pike.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply