Papričin namaz

Posrečena varianta svežih popečenih paprik, kisle smetane in masla (lahko tudi samo skute), mediteranskih začimb in vonja po poletju. 🙂

papričin namazpapričin namaz1

Papričin namaz
KOLIKO PORCIJ: 4
* od 11. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi izdelki * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
15 min
KAJ POTREBUJEM
  1. RDEČA PAPRIKA, sveža, 1 velika
  2. RDEČA PAPRIKA, sušena, velik ščep
  3. REPIČNO OLJE, 1 čajna žlička
  4. SOL, ščep
  5. ORIGANO&TIMIJAN&BAZILIKA, skupaj 1 čajna žlička
  6. MASLO, 1 manjši košček (10 g)
  7. KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
  8. ČESEN, 1 večji strok
KAKO TO GRE
  1. Papriko narežemo na kose in na vročem olju dobro popečemo, da porjavi, skoraj počrni. Dodamo ji maslo, stisnjen strok česna in počakamo, da se vse skupaj ohladi.
  2. Zmiksamo v čimbolj gladko maso.
  3. Dodamo preostale sestavine in v sekljalniku zmešamo v homogen namaz.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply