Lečin veganski bolognese na zalogo

Lečin veganski bolonjez (bolognese) je krasna veganska in rastlinska jed, ki jo boste pripravili v nekaj minutah. Gre za gostljavo omako za testenine, ki je brezmesna in jo lahko, glede na okus, ki ga dobimo z začimbami, mirne volje označimo za konkurentko bolj znani tradicionalni bolonjski omaki.  Omako bolonjez lahko uporabimo pri različnih ogljikohidratnih prilogah: […]

2 mins read

Proseni čokoladni puding z arašidi

Če še ste oboževalci jedi iz prosene kaše in tudi vas daje nostalgija, ko vam kdo omeni to zlato žito, potem morate pripraviti ta proseni puding, to božansko sladico, brez glutena, mlečnih izdelkov in jajc, ki se preprosto stopi v ustih.

3 mins read

Polpeti iz ajdove kaše

Polpeti iz ajdove kaše so prava poslastica za vse ljubitelje tega žita, ki žito ni, ampak je botanično pravzaprav trava. Ker ajda ne vsebuje glutena, je primerna za vse, ki trpijo za celiakijo ali tiste, ki se glutenu izogibajo. Je lahko prebavljiva, hvaležna za prebavo in polna hranil.

2 mins read

Piškotki Palmiers s cimetom

Vrhunski in vrhunsko enostavni piškotki, ki prijajo ob vsaki priložnosti, še posebej takrat, ko vam je dolgčas in si želite karantenski dan popestriti z zabavnim posladkom, pri pripravi katerega lahko sodelujejo tudi otroci. 1-2-3 in že diši! Domača peka je nekaj najlepšega in morate se strinjati, da nam v teh časih še kako paše. 🙂 […]

1 min read

Enolončnica iz zelene leče in krompirja

Po indijsko, je zadišala tokratna enolončnica. Brez prevelikega pompa in hrupa, se skuha. Zeleno lečo je potrebno pred uporabno namočiti, lahko tudi v topli vodi nekaj ur pred uporabo, še najbolje pa čez noč. Za indijski pridih smo uporabili mešanico začimb Garam Masala, lahko pa uporabite tudi posebej: lovorjev list, česen, čebulo, čili, mlet ingver, […]

1 min read

Rdečepesina kremna juha

Juha iz rdeče pese in krompirja je nastala na željo naše najmlajše, ki si je zaželela roza juho. V preteklosti sem že večkrat naredila podobno juho, samo z malce drugačnimi sestavinami, a pri vseh igra rdeča pesa glavno vlogo. https://www.boobeefoodee.si/blog/borstborsc/ Tudi pri uvajanju goste hrane sem se večkrat posluževala rdeče pese:https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_mesec-2_dan-1/https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_dan-28/https://www.boobeefoodee.si/blog/uvajanje-z-boobeefoodee_dan-17/

1 min read

Lečini polpeti s kuskusom

Mehki in hrustljavi lečini polpetki so prava popestritev jedilnika, ki temelji na stročnicah in zelenjavi. Jed je zanimiva tudi za vse tiste, ki želijo oklestiti mesne jedilnike, a ne vejo, s čim in kako nadomestiti meso. Ti lečini polpeti so hitro pripravljeni, a velja upoštevati nekaj nasvetov.:1. maso pred pečenjem vsaj pol ure hranite v […]

1 min read

Dišeča poletna enolončnica

Iz izbranih vrst zelenjave, v stilu počistimo hladilnik je nastala ta dišeča poletna enolončnica, ki jo bogati sveža bazilika, dodana tik pred koncem kuhanja, da ostane njen izraziti vonj prisoten še na krožniku. Dobro se ujameta korenček in stročji fižol, bučke so pa kot vedno dovolj nevtralne, da kot spužva vpijejo vse okuse in tako […]

1 min read

Krompirjeva zelenjavna mineštra s curryjem

Resnično fantastična kombinacija domačega krompirja, ki ga najprej potenstamo na olju in obdamo z začimbno mešanico curry, ga ozaljšamo s poljubno zelenjavo in skuhamo do perfekcije. Ko se kuha, vsrka čudovite arome currya in za kosilo ali večerjo nas pričaka čudovita jed, ki je bila tako dobra, da sem jo mogla ponoviti trikrat zapored. 🙂

1 min read