1 min read
Ovseni medenjaki
Ovseni medenjaki so tiste sorte piškotkov, ki so dobri tako topli kot hladni. S spremembo temperature se jim spremeni tekstura, ki gre od toplih, bolj mehkih in žvečljivih do hladnih, ki so zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki. Ti ovseni medenjaki so pravzaprav tako dobro uspeli, da se še hladijo, ko že pišem recept, ker sem ga želela čimprej podeliti. Pomarančni sok sveže pomaranče sem jim dodala za tisto prisrčno svežino, mlete klinčke in cimet zaradi asociacije na medenjake, med pa … vemo, zakaj. 😀 Obogatila sem jih z rjavim sladkorjem, ker doda poseben čar karamele, banano pa zato, da je vse skupaj povezala v piškotke, ki sem jim boste težko uprli.
Ovseni medenjaki
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
AVTOR: Klavdija
PORCIJ: 12
KAJ POTREBUJEM
za 12 manjših piškotkov:
- OVSENI KOSMIČI, 150-200 g
- POMARANČA, sok pol sveže stisnjene pomaranče
- BANANA, 2 zelo zreli
- RJAVI SLADKOR, 2 zvrhani jušni žlici
- CIMET, 1 zvrhana čajna žlička
- KLINČKI, pol zravnane čajne žličke (lahko tudi več, če vam je všeč ta okus)
- MED, 1 zvrhana jušna žlica
KAKO TO GRE
- Banano pretlačimo s sladkorjem in začimbami; nastane naj gosta masa. Zmešamo jo z ovsenimi kosmiči in dodamo med. Premešamo v enotno zmes in z rokami oblikujemo enakomerno debele piškotke.
- Če želimo, lahko dodamo tudi pol žličke ingverja.
- Spečemo v predogreti pečici na 200°C, slabih 15 minut. Ohladimo na rešetki.