
Ohrovotova enolončnica s čičeriko in kamutom
2014-04-16 17:32:17

KOLIKO OSEB: 1
* od 8. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
- OHROVT, 1/4 srednje velike glave
- KORENČEK, 1 srednje velik
- RDEČA LEČA, 1 jušna žlica
- KOLERABA, 1/4 srednje velike
- KAMUT, predhodno kuhan, 30 g
- ČIČERIKA, predhodno kuhana, 1 jušna žlica
- LANENO OLJE, 1 čajna žlička
- ŠETRAJ, sušen, ščep
- olje.
- Glede na starost otroka spasiramo/pretlačimo/narežemo.
KAKO TO GRE
- V posodo z malo vode damo najprej narezan korenček, nakockano kolerabo in lečo,
- na hitro podušimo.
- Potem dodamo nasekljan ohrovt, začinimo, zalijemo z vodo, da je vse prekrito. Kuhamo približbo 15 minut, da se zelenjava malo zmehča.
- Dodamo čičeriko in kamut in kuhamo še 10 minut.
- Na koncu dodamo olje.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/