Ohrovtova enolončnica s čičeriko in kamutom

kamut rdeca leca nadzemna koleraba cicerika kamut ohrovt_wm

Ohrovotova enolončnica s čičeriko in kamutom
KOLIKO OSEB: 1
* od 8. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih proizvodov * vegansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
25 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. OHROVT, 1/4 srednje velike glave
  2. KORENČEK, 1 srednje velik
  3. RDEČA LEČA, 1 jušna žlica
  4. KOLERABA, 1/4 srednje velike
  5. KAMUT, predhodno kuhan, 30 g
  6. ČIČERIKA, predhodno kuhana, 1 jušna žlica
  7. LANENO OLJE, 1 čajna žlička
  8. ŠETRAJ, sušen, ščep
  9. olje.
  10. Glede na starost otroka spasiramo/pretlačimo/narežemo.
KAKO TO GRE
  1. V posodo z malo vode damo najprej narezan korenček, nakockano kolerabo in lečo,
  2. na hitro podušimo.
  3. Potem dodamo nasekljan ohrovt, začinimo, zalijemo z vodo, da je vse prekrito. Kuhamo približbo 15 minut, da se zelenjava malo zmehča.
  4. Dodamo čičeriko in kamut in kuhamo še 10 minut.
  5. Na koncu dodamo olje.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply