Narastek iz polnozrnatih testenin, skute in zelenjave

Narastek iz polnozrnatih testenin, skute in zelenjave

narastek pasta zelenjava skuta_wm

Zelenjavni narastek iz polnozrnatih testenin
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
40 min
CELOTEN ČAS
50 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
40 min
CELOTEN ČAS
50 min
KAJ POTREBUJEM
  1. POLNOZRNATE TESTENINE, 200 g
  2. CVETAČA, 1/2 manjše glave
  3. BROKOLI, 1/2 manjšega
  4. KOLERABA, 1/2 manjše
  5. POR, beli del, 1 manjši košček
  6. ČEBULA, 1 manjša
  7. ORIGANO&BAZILIKA&MAJARON&ŠETRAJ, skupaj 1 čajna žlička
  8. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 5 jušnih žlic
  9. SKUTA, 200 g
  10. JAJCE, 1 kosa
  11. KISLA SMETANA, 1 čajna žlica
  12. JOGURT, 1 čajna žlica
  13. SOL, ščep
  14. SIR, manj masten, 40 g
KAKO TO GRE
  1. Pristavimo vodo in skuhamo testenine.
  2. Ko se kuhajo, v drugi posodi na malo vode podušimo nasekljano čebulo in vse začimbe. Povečamo ogenj, da skoraj vsa voda izpari in da zadiši po začimbah. Dodamo na majhne koščke narezano zelenjavo in dušimo nekaj minut, da ostane še rahlo čvrsta. Vmešamo paradižnikovo omako, premešamo in pustimo pokrito na majhnem ognju, da se počasi kuha. Dolijemo lahko 1dcl do 2dcl vode, po potrebi.
  3. Ogrejemo pečico na 200°C.
  4. Jajci ubijemo, ju razžvrkljamo, malo solimo, nato pa postopoma vmešamo skuto in sproti stepamo v enotno maso. Na koncu primešamo še jogurt in kislo smetano.
  5. Testenine dobro odcedimo in jih primešamo zelenjavni omaki. Vse skupaj stresemo v pekač in prelijemo z jajčno-skutino mešanico. Pečemo dobre pol ure in 10 minut pred koncem posujemo z naribanim sirom.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply