Mlečni zdrob s pečenimi nektarinami

Uf ja, ta zajtrk je pa bil megastičen. Zdrob je sam po sebi že itak zelo okusen, če pa pripravite polnozrnato ali kamutovo različico, bo pa še zdrav. Tokrat sva se s sinkom posladkala za zajtrk in priznam, res izvrstno in okusno. 🙂

mlecni zdrob s pecenimi nektarinamimlecni zdrob s pecenimi nektarinami2

Poleg zdroba se podajo popečene nektarine, brez dodanega sladkorja, saj med peko same spustijo dovolj sladkorja in se ravno prav zmehčajo, da so prijetna polivka. Dodala sem še žlico domačevega višnjevega preliva, ki je bolj kiselkast in tako doda slastno protiutež temu krasnemu zdrobu.

Mlečni zdrob s pečenimi nektarinami
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 2
KAJ POTREBUJEM
za dve osebi:
  • POLNOZRNAT ZDROB, 60 g
  • MLEKO, 200 ml
  • MASLO, 5 g
  • NEKTARINE, 2
  • VIŠNJEV PRELIV, 2 zvrhani jušni žlici
  • CIMET, ščep
KAKO TO GRE
  1. Mleko (lahko tudi rastlinsko) zavremo in v njem zakuhamo zdrob. Prelijemo v skodelico in počakamo, da se malo ohladi, nato pa zvrnemo na krožnik.
  2. Malo masla (lahko tudi kokosove maščobe) segrejemo skupaj s cimetom. Dodamo narezane nektarine.
  3. Postrežemo z zdrobom.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc

 

Leave a Reply