Mini kolesca z nutelo

O (skoraj najbolj priljubljenem maslenem testu) sem že pisala in je res vsestransko uporabno. 🙂 Del ga je šlo nazadnje za rogljičke, del pa za ta mini kolesca z nutelo, ki so se mi zdela res prikupna in so tudi fajn način, kako presenetiti goste. Pa tudi postopek sploh ni zapleten in jih boste pripravili zelo na izi. 🙂

Domačo nutelo sedaj verjetno že poznate in če je niste še spoznali tudi preko okušalnih brbončic, predlagam, da to storite čimprej. Sedaj. Takoj. 🙂

Sedaj pa h koleščkom.

kolesca1rogljicki postopek1kolesca 

Mini kolesca z nutelo
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 50
KAJ POTREBUJEM
  • za približno 50 mini kolesc:
  • OSNOVNO MASLENO KVAŠENO TESTO (http://www.boobeefoodee.si/blog/osnovno-kvaseno-masleno-testo/), ¼ celotne količine, pripravljene iz 500 g moke
  • NUTELA, 5 zvrhanih jušnih žlic oz. po lastnem okusu
KAKO TO GRE
  1. Testo razvaljamo na tanko in premažmo z nutelo. Zavijemo na tesno v rolico, ki jo razrežemo na 1 cm debela kolesca. Razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem in pustimo zvhajati še pol ure.
  2. Pečemo jih na 200°C slabe pol ure oz. dokler niso zlatorjave barve.
  3. Če želimo lahko pečemo samo 15 minut, jih ohladimo in zamrznemo. Tako zdržijo 2-3 mesece.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci

 

 

Leave a Reply