
Mineštra iz stročnic z zimsko zelenjavo in bulgurjem
2014-04-22 17:08:36

KOLIKO OSEB: 1
* od 11. meseca dalje
* brez mlečnih proizvodov
* z glutenom
* brez jajc
* vegansko
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
- MEŠANICA za mineštro, 5 jušnih žlic
- ČIČERIKA, 1 jušna žlica
- CVETAČA, 1 manjši kos
- KOLERABA, 1 manjši kos
- KORENČEK, 1 srednje velik
- POR, 1 manjši kos
- ČEBULA, 1/2 manjše
- ČESEN, 1 strok
- ŠETRAJ, ščep
- DROBNJAK, ščep
- LOVORJEV LIST, 1 kos
- BULGUR, 30 g
KAKO TO GRE
- Mešanico za mineštro in čičeriko namočimo čez noč.
- Vodo odlijemo in dodamo svežo. Začinimo ter dodamo na kose narezano čebulo in česen. Kuhamo na majhnem ognju cca. 20 minut, nato pa dodamo še preostalo zelenjavo, narezano na koščke.
- Na hitro zavremo ter vkuhamo bulgur.
- Kuhamo še 10-15 minut, nato ugasnemo ter pustimo nekaj časa, da se bulgur napoji.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/
Pingback: Zaloge stročnic, čičerika, fižola - BoobeeFoodee PREPROSTI SLASTNI ZDRAVI OTROŠKI RECEPTI