Mediteranski lonec in strašni pire

mediteranski lonec in strasni pire_wmmediteranski lonec in strasni pire1_wmmediteranski lonec in strasni pire2_wm

Mediteranski lonec in strašni pire
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * mesno - govedina * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
2 hr
CELOTEN ČAS
2 hr 10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
2 hr
CELOTEN ČAS
2 hr 10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. GOVEJE KOCKE, 200 g
  2. ČEBULA, 1 manjša
  3. ČESEN, 1 strok
  4. KORENČEK, 1 velik
  5. ZELENA PAPRIKA, 1 manjša
  6. RDEČA PAPRIKA, 1 manjša
  7. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  8. PARADIŽNIK, 3 kosi
  9. SUŠEN PARADIŽNIK, nekaj koščkov
  10. ZELENE OLIVE, nekaj kosov
  11. MAJARON&TIMIJAN&ORIGANO&BAZILIKA, skupaj 1 zvrhana čajna žlička
  12. MUŠKATNI OREŠČEK, ščep
  13. KUMINA, ščep
  14. RDEČA PAPRIKA, ščep
  15. SOL, ščep
  16. MEŠANI POPER, ščep
  17. LOVORJEV LIST, 1
  18. ZELENA, sušena, ščep
  19. BIO ZELENJAVNA KOCKA, 1/4
  20. ---
  21. KROMPIR, 500 g
  22. MLEKO, 2 dcl
  23. OLIVNO OLJE, 2-3 jušne žlice
KAKO TO GRE
  1. Na malo segretega olja popečemo goveje kocke, da spremenijo barvo. Dodamo nasekljano čebulo, stisnemo en strok česna in dodamo vse začimbe. Dobro premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo, sušen paradižnik in svež paradižnik in zalijemo z 2 dcl tople vode ter dodamo košček kocke. Premešamo.
  2. Počakamo, da voda zavre, nato pa ogenj zmanjšamo na minimum in pokrito pustimo, da se kuhlja dobro uro, spremljamo in občasno premešamo.
  3. Po tem času dodamo na kose narezan korenček in papriko ter dobro oprane in odcejene olive, ponovno dobro premešamo in dodamo še dober dcl vode (oz. po občutku; omaka naj ne bo preredka kot kakšna juha, ampak raje malo bolj gostljava).
  4. Tako kuhamo še slabo uro, občasno premešamo in po žlicah prilivamo vodo, če se omaka preveč zgosti.
  5. V drugi posodi do mehkega skuhamo na kocke narezan krompir in ga dobro odcedimo.
  6. Vročega pretlačimo in postopoma dodajamo olivno olje, vmes ko ga tlačimo in toplo mleko. Če želimo, tudi rahlo solimo.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply