recepti za zdravo prehrano
 
Marelinka – domača marelična kašica

Marelinka – domača marelična kašica

Marelična kašica za dojenčka, mmmm. Odlična je, pa ne le zanje, tudi sama sem ukradla en mali lonček in si jo dala v zdrob. Ker je ravno sezona bučk, sem uporabila dve veliki bučki in ju pokuhala k slastnim marelicam. Le-te so bile sicer malce kiselkaste, ampak vseeno dobrega okusa.

Pa super ideja, kako še na en način porabiti bučke, ki jih je sedaj verjetno povsod ogromno. Zgostila pa sem, ne z ovsenimi kosmiči, ne z žitnimi kašicami, temveč s kuskusom. Ne boste verjeli, ampak pridoda krasen okus, lepo zgosti in pomaga k temu, da je kašica ravno prav kremasta. 

 

Marelinka - domača zaloga marelične kašice
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 5
KAJ POTREBUJEM
za približno liter kašice:
  • BUČKA, 2 manjši ali 1 srednje velika
  • MARELICE, cca 20 komadov
  • JABOLKO, 1
  • VANILIJA V PRAHU, 1 čajna žlička
  • KUSKUS, cca 150 g
KAKO TO GRE
  1. Marelice izkoščičimo in narežemo na polovičke. Jabolko razrežemo, prav tako bučke. Vse skupaj najprej malo podušimo, da marelice spustijo sok, bučke pa vodo, nato pa pokrito kuhamo 20 minut, občasno premešamo. Dolijemo 500 ml vode, pokrijemo in kuhamo še 15 minut. Na koncu v kašico vsujemo kuskus in pokrito pustimo 5 minut. Še vročo jed zblendamo in prelijemo v vroče, sterilizirane kozarčke. Dobro zatisnemo in pokrito s krpo pustimo, da se ohladi.
NAMIGI in NASVETI
GLUTEN: da
MLEČNI IZDELKI: ne
JAJCA: ne
MESO: ne
SOJA: ne
OREŠČKI: ne
PALMINA MAŠČOBA: ne

 

 

 

Leave a Reply