Limonin bananin kruh

Ali limonov bananin kruh? Mislim, da je pravilno limonov, čeprav se mi sliši čudno. Ful. Bomo rekli raje limonin pa basta. 🙂

Skratka, zadnje čase je pri nas pestro. Poleg uvajanja goste hrane, o kateri vestno dnevno pišem poročila, smo še v aktivnem iskanju novega domeka, 1001 ogleda različnih nepremičnin, prav tako pa tudi sami prodajamo svoj prvi brlog, kjer so nastajale in nastajajo boobeefoodee umetnine. Tako da znajde marsikdo na obisku in če je le-ta izjemno simpatičen, dobi tudi kos kakšnega priboljška. Tako sem nekaj dni nazaj pripravila ta super sočen bananin kruh, s poživitveno limono v obliki sokca in naribane lupinice.

Brez stresa, komplikacij in predolgega mešanja je nastal res okusen, sočen, zelo zelo dober bananin kruh. Rekli so, da je izvrsten, sama bi pa (kot ponavadi) dodala še manj sladkorja. 

Če vas zamika, priporočam tudi tega, ki je brez jajc:

Bananin kruh z marelicami

Naša mojstrovina je pa izgledala tako: 

Limonin bananin kruh
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 10
KAJ POTREBUJEM
  • PIRINA MOKA, 120 g
  • KOKOSOVA MOKA (oz. NARIBAN KOKOS), 80 g
  • JAJCA, velikost M, 3
  • KOKOSOVA MAŠČOBA, 50 ml
  • NERAFINIRANI TRSNI SLADKOR, 60 g
  • LIMONIN SOK, pol limone (pol limone prihranimo za kasneje)
  • LIMONINA LUPINICA, 2 čajni žlički
  • BANANE, zelo zrele, 3
  • VINSKI KAMEN (ali pecilni prašek), 1 zvrhana čajna žlička
KAKO TO GRE
  1. Banane dobro pretlačimo, skupaj z limoninim sokom.
  2. Kokosovo maščobo penasto zmešamo s sladkorjem.
  3. Moki zmešamo z vinskim kamnom in limonino lupinico.
  4. Jajca razžvrkljamo in jim dodamo pretlačene banane, premešamo, nato pa še kokosovo maščobo s sladkorjem. Maso dobro premešamo.
  5. Postopoma dodajamo moko in samo na grobo premešamo; tudi če je vidna moka, nič narobe. Če bomo preveč zmešali, bo bananin kruh zbit, mi pa želimo lahkega in sočnega.
  6. Maso preložimo v pekač, obložen s peki papirjem (moj je manjše pravokotne oblike, cca 8x25 cm).
  7. Pečico ogrejemo na 200°C, vanjo damo kruh, temperaturo zmanjšamo na 175°C in pečemo slabih 40 minut; po tem času izvedemo poskus z zobotrebcem, ki ga zapičimo v sredino peciva. Če je izvlečen čist, je kruh pripravljen. Če se ga drži še mokra masa, pa čas pečenja podaljšamo za 5 minut.
  8. Še vroč kruh prelijemo s sokom pol limone in ohladimo na rešetki.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * ovo-vegetarijansko * z jajci

 

Leave a Reply