Lečini polpeti, bučni pomfrit, ohrovt s krompirjem

lecini polpet_wm

Lečini polpeti, bučni pomfrit, ohrovt s krompirjem
KOLIKO OSEB: 1
* od 11. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * brez glutena * brez jajc * vegansko
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. BUČA VIOLINA, 1/4 manjše
  2. RDEČA LEČA, 3 jušne žlice
  3. GORSKA LEČA, 3 jušne žlice
  4. RDEČA PAPRIKA, 1 manjši košček
  5. KORENČEK, 1 manjši
  6. ORIGANO, ščep
  7. MAJARON, ščep
  8. RDEČA PAPRIKA, v prahu, ščep
  9. RDEČA ČEBULA, 1/4 manjše glavice
  10. POLENTA, 3 jušne žlice (oz. po potrebi)
  11. OHROVT, 1/4 manjše glave
  12. KROMPIR, 1 srednje velik
  13. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Lečo namočimo čez noč. Zjutraj speremo in skuhamo. Odcedimo ter ohlajeni leči primešamo na drobno nasekljano čebulo, papriko in korenček ter začinimo.
  2. Pristavimo vodo za krompir, nad katero v cedilu v pari skuhamo na drobno nasekljan ohrovt.
  3. Medtem ko se kuha, lečini masi primešamo polento, sproti mešamo, da nastane kompaktna masa.
  4. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih previdno oblikujemo v ploščate polpete (burgerje), nastane nekje 5 srednje velikih polpetov, debeline 1cm. Povaljamo jih v polenti in damo za nekaj časa v hladilnik.
  5. Ko je krompir kuhan, ga odcedimo ter pretlačimo skupaj z ohrovtom.
  6. Polpete pečemo na srednjem ognju na vsaki strani 4-5 minut. Popivnamo s papirnato brisačo.
  7. Bučo narežemo na tanke paličice ter jih na hitro popečemo v ponvi.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

One Comment

Leave a Reply