recepti za zdravo prehrano
 
Lahka kumarična solata s tuninimi burgerčki

Lahka kumarična solata s tuninimi burgerčki

Verjetno vsi poznate krompirjevo solato, ki je velikokrat premastna in preveč nasitna? Moja poletna verzija je lahka in enostavna – kuhanemu krompirju sem dodala naribane kumarice in preliv pripravila iz jogurta – lepo paše s probiotičnim ali pa navadnim grškim. 
Ne vem tudi zakaj, ampak poleg krompirjeve (krompirjevo-kumarične solate) so prva asociacija vedno ribe, še tuhtam to povezavo. Ker nisem imela ničesar svežega pri roki, sem se odločila kar za enostavne tunine burgerčke, ki sem jih že pripravila v različnih oblikah.

tunini burgerji in krompir z ohrovtom po azijsko tunini kustravci in blitva s krompirjem

Tunino-avokadovi polpetki z riževo solato in jajcem

tuna burgerji, rizeva solata_wm

NAMIG za uporabo tune: https://www.boobeefoodee.si/blog/domaca-tunina-pasteta/

tunina pastea

Torej, solatka … za 2 osebi sem olupila in narezinila 3 srednje velike krompirje in 1 veliko kumaro; količine niso tako pomembne, ker lahko prilagajate svojemu okusu; če niste fan kumaric, jih dodajte manj, če pa pazite na količino škroba, dajte manj krompirja (jaz ga sebi na krožnik potem nadevam ravno toliko, da malo poveže kumarice in ne prevlada). 

tunini polpeti in kumaricna solata s krompirjem1

Za preliv sem uporabila 100 ml jogurta, 1 žlico jabolčnega kisa, 1/2 žlice gorčice, 1 žlico olja in malo soli, popra. Dobra različica preliva je tudi s kislo smetano, drobnjakom in žličko majoneze. 

tunini polpeti in kumaricna solata s krompirjem

Solato lahko tudi obogatite z jajcem in koščkom dimljenega sira – oboje je poljubno. Lahko jo okrasite s sveže nasekljanim peteršiljem. 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply