recepti za zdravo prehrano
 
Kvašeni masleni rogljički

Kvašeni masleni rogljički

mini kvaseni rogljicki

Kaj je lepšega, kot da nas zjutraj pričakajo mini masleni rogljički, nadevani z domačo nutelo (ki se mimogrede zelo lepo obnese v zamrzovalniku, saj me je čakala skoraj 3 mesece in bila enako slastna kot sveže narejena. 🙂 ) Mene niso pričakali, no, sem si jih pričarala pa sama. Otrok je zelo pridno pomagal in sodeloval, jedli smo jih pa še tople, saj se nismo mogli upreti. 
Testo je pripravljeno po receptu za osnovno masleno kvašeno testo, ki je zelo priročno, gladko in voljno, tako za sladke, kot tudi slane poslastice. 

rogljicki postopek rogljicki postopek1 rogljicki postopek2 rogljicki postopek3 rogljicki postopek4rogljicki postopek5 rogljicki 2 rogljicki 1

Kvašeni masleni rogljički
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 20
KAJ POTREBUJEM
za približno 20 mini rogljičkov
  • OSNOVNO MASLENO KVAŠENO TESTO (http://www.boobeefoodee.si/blog/osnovno-kvaseno-masleno-testo/), ¼ celotne količine, pripravljene iz 500 g moke
  • NUTELA, 20 čajnih žličk
  • JAJCE, 1 kos
KAKO TO GRE
  1. Od celotne količine pripravljenega vzhajanega testa (http://www.boobeefoodee.si/blog/osnovno-kvaseno-masleno-testo/) vzamemo ¼ in naredimo 5 manjših kroglic, ki jih pustimo vzhajati še pol ure.
  2. Vsako vzhajano kroglico nato razdelimo na 4 enote in oblikujemo kvadratke. Na sredino vsakega damo žličko nutele in zavijemo v rogljiček. Dobro zatisnemo in zavijemo. Premažemo z jajcem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C slabe pol ure oz. dokler niso zlatorjave barve.
NAMIGI in NASVETI
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci

 

 

Leave a Reply