Kaj je lepšega, kot da nas zjutraj pričakajo mini masleni rogljički, nadevani z domačo nutelo (ki se mimogrede zelo lepo obnese v zamrzovalniku, saj me je čakala skoraj 3 mesece in bila enako slastna kot sveže narejena. 🙂 ) Mene niso pričakali, no, sem si jih pričarala pa sama. Otrok je zelo pridno pomagal in sodeloval, jedli smo jih pa še tople, saj se nismo mogli upreti.
Testo je pripravljeno po receptu za osnovno masleno kvašeno testo, ki je zelo priročno, gladko in voljno, tako za sladke, kot tudi slane poslastice.
- OSNOVNO MASLENO KVAŠENO TESTO (http://www.boobeefoodee.si/blog/osnovno-kvaseno-masleno-testo/), ¼ celotne količine, pripravljene iz 500 g moke
- NUTELA, 20 čajnih žličk
- JAJCE, 1 kos
- Od celotne količine pripravljenega vzhajanega testa (http://www.boobeefoodee.si/blog/osnovno-kvaseno-masleno-testo/) vzamemo ¼ in naredimo 5 manjših kroglic, ki jih pustimo vzhajati še pol ure.
- Vsako vzhajano kroglico nato razdelimo na 4 enote in oblikujemo kvadratke. Na sredino vsakega damo žličko nutele in zavijemo v rogljiček. Dobro zatisnemo in zavijemo. Premažemo z jajcem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C slabe pol ure oz. dokler niso zlatorjave barve.