Kuskus po maroško s piščancem

Kuskus po maroško s piščancem

maroski kuskus1_wmmaroski kuskus_wm

Kuskus po maroško s piščancem
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr 30 min
CELOTEN ČAS
2 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
5 min
ČAS KUHANJA
1 hr 30 min
CELOTEN ČAS
2 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. PIŠČANČJE BEDRO, 1 večje
  2. SOL, ščep
  3. ČEBULA, 1 manjša
  4. PETERŠILJ, 2 veliki vejici
  5. ZELENA, sušena, 1/2 čajne žličke
  6. KURKUMA, ščep
  7. ROŽMARIN, svež, ena vejica ali sušen, ščep
  8. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
za marinado
  1. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
  2. LIMONA, sok 1/2 sveže
  3. RDEČA PAPRIKA, 1 velik ščep
  4. KORIANDER, mlet, ščep
  5. ORIENTALSKA KUMINA, ščep
  6. ČESEN, 2 stroka
  7. INGVER, sušen, ščep
  8. ---
  9. KUSKUS, 5-6 zvrhanih žlic
  10. SUHE MARELICE, nekaj kosov
  11. ROZINE, 1 zvrhana jušna žlica
  12. MANDLJI, 1 pest
KAKO TO GRE
  1. Iz olja in opisanih začimb pripravimo marinado in z njo premažemo piščančje bedro ter ga pokritega pustimo v hladilniku, da se marinira nekaj ur, lahko pa tudi čez noč.
  2. Pred uporabo ga vzamemo iz hladilnika in pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo. Marinado prihranimo.
  3. Segrejemo olje in bedro popečemo z obeh strani (3-5 minut) na srednjem ognju, nanj nasekljamo čebulo, solimo, dodamo zeleno, rožmarin, kurkumo in peteršilj. Zalijemo z 3 dcl vode in preostalo marinado, povečamo ogenj, da voda zavre in nato pa zmanjšamo, da samo rahlo vre, pokrijemo in tako kuhljamo slabo uro in pol. Občasno premešamo. Če se jušna osnova že preveč zgosti, dodamo še malo vode.
  4. Po tem času kuhanja nam ostane nekje 1,5 dcl jušne osnove.
  5. Bedro odstranimo, jušno osnovo pa precedimo in ji dodamo še približno 1,5 dcl vode.
  6. V isto posodo damo nasekljane marelice in cele rozine ter mandlje. Na hitro popražimo, nato pa stresemo kuskus, nekajkrat premešamo, nato pa zalijemo s 3 dcl jušne osnove. Premešamo, ogenj damo na minimalno in tako pokuhamo kuskus, da se napije in napihne. Na koncu primešamo piščančje meso, ki smo ga odstranili od kosti.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply