Krhki zavitek s skuto in sadjem

skutin zavitekskutin zavitek1

Krhki zavitek s skuto in sadjem
KOLIKO OSEB: 8
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. za testo
  2. PIRINA MOKA, 250 g + nekaj za posip in oblikovanje
  3. SKUTA, 250 g
  4. VANILIJEV SLADKOR, 1 (8 g)
  5. MASLO, 100 g
  6. ---
  7. SKUTA, 250 g
  8. POLJUBNO SADJE ali MARMELADA ali oboje (uporabili smo nekaj žlic domače grozdne marmelade in 2 naribani jabolki)
KAKO TO GRE
  1. Sestavine za testo zgnetemo v enotno maso; maslo naj bo zmehčano na sobni temperaturi.* (opombe spodaj)
  2. Kepo razpolovimo in vsak del oblikujemo.
  3. Na pomokani površini razvaljamo na približno 2 mm na debelo in 1/3 testa od roba premažemo z mešanico skuto in sadja ter zavijemo v zavitek; robove zapnemo navznoter. Prav tako oblikujemo drugi del testa; dobimo dva zavitka.
  4. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C cca. 50 minut oz. do lepe zlatorjave barve.
NAMIGI
  1. * Za gnetenje v testo si najlažje pomagamo z nastavkom nožek v multipraktiku, ker lepo razreže maslo in pomaga, da se naredijo drobtine, ki se kasneje z gnetenjem sprimejo v kepo testa.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply