Korenčkova rižota in piščanec v curry omakci

korenckova rizota piscanec currykorenckova rizota piscanec curry1

Korenčkova rižota in piščanec v curry omakci
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * mesno - piščanec * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
35 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
20 min
CELOTEN ČAS
35 min
KAJ POTREBUJEM
  1. RIŽ, 150 g
  2. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
  3. ČEBULA, 1/2 srednje velike
  4. KORENČEK, 3 večji
  5. TIMIJAN, 1 velik ščep
  6. PARADIŽNIK, 1 večji
  7. PIŠČANČJA JUŠNA OSNOVA, 400 ml
  8. KISLA SMETANA, 1 jušna žlica
  9. ---
  10. OLIVNO OLJE, 1 jušna žlica
  11. PIŠČANEC, prsi ali stegno brez kosti, 100 g
  12. BUČKE, 1 manjša
  13. ŠAMPINJONI*, 50 g
  14. ČEBULA, 1/2 srednje velike
  15. MEŠANICA CURRY, 1 čajna žlička*
  16. RDEČA PAPRIKA, 1 čajna žlička
  17. PIŠČANČJA JUŠNA OSNOVA, 200 ml
  18. RIKOTA, 1 jušna žlica*
KAKO TO GRE
  1. Za rižoto najprej segrejemo olje v posodi in na njem popražimo čebulo, da porumeni. Dodamo timijan in na drobno narezan korenček; nekajkrat pomešamo, nato pa dodamo nakockan paradižnik brez olupka.* (opombe spodaj)
  2. Ogenj povečamo na skoraj največ, dodamo opran riž, ga premešamo, da postekleni (pazimo, da se ne prime). Zalijemo z vročo jušno osnovo (2 dcl najprej) in na majhnem ognju počasi dušimo in pogosto mešamo. Ko se riž prične prijemati na dno, ponovno zalijemo z osnovo in tako naprej, dokler ne porabimo vseh 400 ml in se riž ne skuha do mehkega.
  3. Ugasnemo, odstavimo in pustimo na toplem.
  4. V ponvi segrejemo olje, čebulo popražimo, da zarumeni in na njej popečemo koščke mesa - na vsaki strani 2-3 minute. Začinimo s curry-jem in rdečo papriko, premešamo dodamo na koščke narezane šampinjone in bučke, zalijemo z 200 ml jušne osnove in na majhnem ognju pustimo 15 minut, da se zelenjava zmehča. Na koncu primešamo rikoto in čez minuto ugasnemo.
NAMIGI
  1. * Otrokom, mlajšim od 2. let ponavadi ne dajemo še gob, ker so težje za prebavo, omako, kjer so se kuhale, pa lahko.
  2. * Previdno s curry mešanico, ker je lahko precej pekoča; če jo zmešamo sami, lahko tudi izpustimo čili ali ga damo manj kot ostalih začimb.
  3. * Rikoto lahko nadomestimo z drugim kremnim sirom, kislo smetano, sirom cottage ali mascarponejem.
  4. * Za preprosto odstranjevanje olupka paradižnik za minutko potopimo v vrelo vodo.
boobeefoodee.si https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply