Kmečki zavitek – iz mlete govedine, kislega zelja in kremnega sira

zavitek1_wm

Kmečki zavitek
KOLIKO OSEB: 3
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - govedina * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr 10 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr 10 min
KAJ POTREBUJEM
  1. VLEČENO TESTO (po tem receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=500)
  2. MLETA GOVEDINA, 400 g
  3. KISLO ZELJE, 400 g
  4. PARADIŽNIKOVA MEZGA, 1 jušna žlica
  5. KREMNI SIR (lahko tudi kremni namaz ali pa skuta), 200 g
  6. KISLA SMETANA, 100 g
  7. JAJCE, 1 kos
  8. POLNOZRNATA PIRINA MOKA, za pomokanje testa
  9. MUŠKATNI OREŠČEK&KUMINA, skupaj 1 čajna žlička
  10. MAJARON, 2 ščepa
  11. ORIGANO, 2 ščepa
KAKO TO GRE
  1. Mleto meso na "suho" popražimo v ponvi na srednjem ognju, potrebujemo 4-5 minut, ves čas mešamo, da se ne prime. Dodamo začimbe in kislo zelje, po potrebi dolijemo malo vode, vmešamo mezgo in vse skupaj dušimo cca. 10 minut. Odstavimo in ohladimo.
  2. Jajce razžvrkljamo in ga zmešamo s kremnim sirom in kislo smetano.
  3. Testo razdelimo na 3 dele in vsakega posebej na tanko razvaljamo na pomokani površini, nato pa ga počasi in previdno vlečemo, da dobimo zelo tanko plast.
  4. Obložimo pekač s prvo plastjo, nanjo nadevamo meso in zelje ter prelijemo s polovico jajčne mase.
  5. Nato damo drugo plast in nadevamo s preostalim mesom in zeljem ter prelijemo z jajčno maso. Zadnjo, tretjo plast položimo čez celoten zavitek in robove testa prekrijemo čez zavitek.
  6. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobre pol ure.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply