Kitajski burek

Se sliši smešno, zanimivo, nenavadno? 🙂 Pravzaprav je zelo preprosto, prijateljstvo dveh različnih kuhinj, ki se res odlično prepleteta v to hitro poslastico, ki je nahranila in zadovoljila tudi bolj zahtevne jedce.
Za nadev sem uporabila enega izmed naših receptov, ki je tudi v knjigici (Riž z nadevom “spomladanski zvitki”), porabila pa sem tudi še nekaj kosov vlečenega testa, ki nam je ostalo od praznovanja. Super, poskusite! 🙂

kitajski burek kitajski burek1 kitajski burek2

Kitajski burek
KOLIKO PORCIJ: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno – govedina * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
45 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. za okrogel pekač premera 16 cm
  2. VLEČENO TESTO, 6-8 listov
  3. SVEŽE MLADO ZELJE, 1/2 manjše glave
  4. KORENČEK, 1 manjši
  5. MLETA GOVEDINA, 200 g
  6. JAJCE, 2 kosa
  7. KISLA SMETANA, 100 g
  8. KURKUMA, 1 čajna žlička
  9. RDEČA PAPRIKA, 1 čajna žlička
  10. POPER, ščep
  11. MAJARON, ščep
  12. ČESEN, 1 strok
  13. ČEBULA, 1/2 manjše
  14. REPIČNO OLJE, nekaj žličk za premaz testa
  15. MLEKO, nekaj žličk za premaz
KAKO TO GRE
  1. Na malo vode podušimo čebulo na najvišji temperaturi in nanjo, ko se zmehča, stisnemo strok česna. Dodamo meso in začimbe ter dobro premešamo. Dušimo nekaj časa, da se meso zmehča in porjavi, nato pa nanj dodamo narezano zelje in nariban korenček. Dušimo toliko časa, da zelje uplahne in se zmehča.
  2. Ko se masa malo ohladi, primešamo 1/2 jajčne mase (jajci, ki smo ju stepli skupaj s kislo smetano).
  3. Na dno rahlo namaščenega pekača damo 2 lista testa in ju rahlo namastimo, dodamo mesni nadev in pokrijemo z 2 namaščenoma listoma, ponovno nadevamo in prekrijemo z namaščenimi listi, ki jih nazadnje zavihnemo čez celotno jed in prelijemo s preostankom jajčne mešanice.
  4. Pečemo v prehodno ogreti pečici na 200°C do zlatorjave barve; 5 minut pred koncem testo premažemo z malo mleka in spečemo do konca.
  5. Pečen burek vzamemo iz pečice in pokrijemo s folijo, da se zmehča.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply