Kakijev krhki jogurtov zavitek

kakijev zavitek_wm

Kakijev krhki jogurtov zavitek
KOLIKO OSEB: 8
* od 12. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
30 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
ČAS ZA PRIPRAVO
30 min
ČAS KUHANJA
50 min
CELOTEN ČAS
1 hr 30 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MASLO, 120 g
  2. NAVADEN JOGURT, 180 g
  3. KISLA SMETANA, 90 g
  4. VANILIJEV SLADKOR, 2 jušni žlici
  5. PIRINA MOKA, 200 g
za nadev
  1. KAKI, 4 zreli
KAKO TO GRE
  1. Maslo pustimo, da se zmehča na sobni temperaturi. Dodamo sladkor in preostale sestavine, razen moke. Dobro zmešamo.
  2. Nazadnje počasi vmešamo moko in zgnetemo v enotno testo. Pustimo ga nekaj časa, da počiva.
  3. Kakije postrgamo iz lupine in jih zmiksamo.
  4. Testo razvaljamo na 0,5cm debel pravokotnik, namažemo s kakijevo maso in previdno zrolamo v zvitek.
  5. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 50 minut.
https://www.boobeefoodee.si/blog/
 

Leave a Reply