Kakavovi linški piškoti z belo čokolado

Kakavovi linški piškoti z belo čokolado

Čez vikend so se piškotne škatle lepo napolnile, sedaj čakamo samo še goste, da jih pospravijo. 🙂

Zanimiva kombinacija kakava in bele čokolade se je tokrat ujela v tradicionalne linške kekse, z malo bolj modernim pristopom (manj sladkorja, rjavi sladkor namesto belega).

kakavovi piskotki1kakavovi piskotki4kakavovi piskotki2kakavovi piskotki3kakavovi piskotki5

Kakavovi linški piškoti z belo čokolado
KOLIKO PORCIJ: 25
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
30 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
1 hr
ČAS ZA PRIPRAVO
30 min
ČAS KUHANJA
10 min
CELOTEN ČAS
1 hr
KAJ POTREBUJEM
  1. PIRINA NAVADNA MOKA, 130 g
  2. MLETI LEŠNIKI, 80 g
  3. MASLO, 80 g
  4. KISLA SMETANA, 50 g
  5. SLADKOR, 60 g
  6. RUMENJAK, 2
  7. VANILIJA V PRAHU, 1 noževa konica
  8. SOL, ščep
  9. PRAVI KAKAV, 30 g
  10. BELA ČOKOLADA, 70 g
  11. RJAVI SLADKOR V PRAHU, nekaj za posip
KAKO TO GRE
  1. Maslo zmehčamo na sobni temperaturi, zmešamo skupaj s kislo smetano in z mešalnikom penasto zmešamo s sladkorjem.
  2. Postopoma vmešamo rumenjaka, nato pa masi dodamo vanilijo.
  3. Moko zmešamo z mletimi lešniki in kakavom ter solimo.
  4. Ugnetemo v gladko testo, ki ga pustimo počivati pol ure v hladilniku.
  5. Razvaljamo na 3-4 mm na debelo in z modelčkom izrežemo poljubne zvezdico; v polovico piškotkov v sredini ponovno izrežemo manjše zvezdice.
  6. Piškote pečemo v prehodno ogreti pečici na 180°C 10 minut in po tem času preverimo, ali so pečeni; če niso, pustimo še 2 minuti.
  7. Ohladimo in polovico vseh piškotov premažemo s stopljeno čokolado ter obložimo s preostalimi piškoti, ki so izrezani v sredini.
  8. Na vsakega v sredino prilijemo še malo čokolade in posipamo s sladkorjem v prahu.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

One comment

  1. Pingback: Italijanske mandljeve stezice · BoobeeFoodee

Leave a Reply