
Kakavova presna ledena tortica
2014-06-12 20:00:01

KOLIKO OSEB: 4
* od 12. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
CELOTEN ČAS
2 hr
KAJ POTREBUJEM
- INDIJSKI OREŠČKI, 1 polna pest
- DATELJNI, 10 kosov
- PRESNI KAKAV, 2 zvrhani jušni žlici
- JAVORJEV SIRUP, 1 jušna žlica
- AVOKADO, zelo zrel, 1/2 srednje velikega
- BANANA, 1 manjša
- PIRINI PIŠKOTI, brez jajc in mleka, 1 velika pest
- KOKOSOVA MAŠČOBA, 1 kocka (približno 25 g)
KAKO TO GRE
- Dateljne in oreščke namočimo čez noč, najbolje čez noč, lahko pa tudi nekaj ur prej.*
- Piškote in kokosovo maščobo zmeljemo v sekljalniku, da nastanejo drobtine. Odstranimo in prihranimo v posodici.
- Sekljalnik očistimo in vanj damo odcejene dateljne in oreščke, avokado in banano. Zmiksamo v čim bolj gladko zmes, nato pa postopoma dodajamo kakav in javorjev sirup ter zmešamo v enotno zmes.
- Posodico obložimo s prozorno folijo za živila, vanjo enakomerno razporedimo kakavovo maso, poravnamo, čez pa stresemo drobtine in zelo narahlo pritisnemo in čim bolj enakomerno poravnamo.
- Pustimo v zamrzovalniku, da se strdi, vsaj 3 ure; če pustimo dlje, damo ven pol ure pred postrežbo, previdno obrnemo in počakamo, da se malo zmehča, nato pa narežemo in postrežemo.
NAMIGI
- * Dlje namakamo, mehkejši so oreščki in dateljni, poveča se jim tudi prostornina.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/