recepti za zdravo prehrano
 
Jeklenička (jeklena steklenička za pitje)

Jeklenička (jeklena steklenička za pitje)

Najboljša stvar za pitje, prisežem, je ta jeklena steklenička. Končno sem imela dovoooooolj tistih plastičnih (od najbolj poceni do unih dragih) flašk, ki se slejkoprej usmradijo, bljak res. Kljub rednemu čiščenju, namakanju, spiranju s kisom, sodo, limono, celo okuhala sem jih, ampak čez čas se je vonj pojavil. Pa že tako nisem neki fan plastičnih stvari in jih uporabljam po sili razmer, ko ne gre drugače ali so pa samo začasna rešitev.

Brskala sem po trgovini Ama-Ama, kjer sem našla že fantastično termo posodo za hrano, brez katere ne gre na izletih, tako za vroče kot hladne stvari. Spet sem se spomnila na njih, saj vem, da ponujajo kul izdelke, brez plastike in mi vedno zelo natančno odgovorijo na vsako vprašanje. Brez flancanja in prodajanja megle; vidi se, da so strokovni in vejo, kaj prodajajo. 
Skratka, jeklena flaškica, pri kateri sem bila sprva, priznam, malce skeptična. Kaj pa kovina? Kaj pa luženje oz. okus po kovini, ipd … Ma ni šans, zadeva je super neoporečna, varna, primerna za vsakogar. Fajn je, ker v bistvu lahko menjamo nastavke za pitje (moja verzija ima samo pokrovček) ter jo uporabljamo kot stekleniško za dojenčka.

Moja sicer nima meric, druge, ki jih prodajajo, pa, tako da lahko lepo razmešamo adaptirano mleko in natančno odmerimo. Dobijo se še cuclji, pa nastavki za pitje, pa en kup enih zadev, ki jih še nisem raziskala. Če nam dojenje ne uspe, točno vem, po katere jekleničke grem. 😀

Pogovorila sem se z lastnikoma trgovine, jeklenička je primerna za 1001 stvar, lepo drži ohlajeno pijačo in seveda sem jo že takoj stestirala. Pa-pa smrdljiva plastična flaška, dober dan zdrava alternativa. 🙂 Želela bi si le, da bi bila malce večja, v nosečnosti namreč pijem kot nora in moram pogosto dotočiti vodo. Ampak to je res malenkost v primerjavi z vsemi prednostmi. 😉 Priporočam! 

jeklenicka organic kidz jeklenicka organic kidz1

Leave a Reply