Italijanske mandljeve stezice

Italijanske mandljeve stezice

Piškotki, ki so nastali, ker je bilo potrebno porabiti beljake, ki so ostali od Kakakovih piškotkov; odlična priložnost, kako porabiti beljake, ki nam ostanejo po peki.
Sveži in rahlo sadnega okusa so zaradi pomaranče in marelične marmelade, krhki zaradi mletih mandljev in rahlo lepljive strukture. 🙂 Primerni so za alergike na gluten, saj so brez moke.

beljakovi mandljevi piskotki1beljakovi mandljevi piskotki2beljakovi mandljevi piskotki

Italijanske mandljeve stezice
KOLIKO PORCIJ: 15
* od 12. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih proizvodov * ovo-vegetarijansko * z jajci
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
45 min
ČAS ZA PRIPRAVO
15 min
ČAS KUHANJA
15 min
CELOTEN ČAS
45 min
KAJ POTREBUJEM
  1. MLETI MANDLJI, 100 g
  2. RJAVI SLADKOR V PRAHU, 70 g
  3. BELJAK, 2
  4. MARELIČNA MARMELADA, 1 zravnana jušna žlica
  5. POMARANČNI SOK, 1/2 pomaranče (3-4 jušne žlice)
  6. SOL, ščep
KAKO TO GRE
  1. Beljake s soljo zmešamo v beljakov sneg.
  2. Mandlje zmešamo s sladkorjem in jih nežno vmešamo v sneg (masa malo upade). Dodamo še pomarančni sok in marmelado, nežno premešamo in maso nadevamo na pekač, obložen s peki papirjem, v obliki ovala, med vsakim pustimo 5 cm prostora, saj se piškotki malo razlezejo med peko.
  3. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C, 15-20 minut oz. dokler niso robovi zlatorjavo barve.
BoobeeFoodee https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply