Hrustljavi grahovi polpetki

Resnično dobri grahovi polpeti, brez jajc, mlečnih izdelkov in glutena. Sanjski, pravzaprav. 🙂 Ker je grah rastlinska beljakovina, vsebuje nekaj škroba, vitaminov in mineralov, sem mu dodala še nekaj zdrobljenih koruznih kosmičev za tisti pravi hrsk-hrsk. Polento in repično olje za vezavo, pa že imamo popolne polpetke za hitro kosilo ali večerjo. 

Zraven sem pripravila enostavno prilogo – v pečici pečen sladki krompir (25 minut na 200°C), ki sem ga pred postrežbo na grobo postrgala z vilico in vmešala košček surovega masla. Zelo dobro kosilo!

Hrustljavi grahovi polpetki
 
ČAS PRIPRAVE
ČAS KUHANJA
SKUPNI ČAS
 
AVTOR:
PORCIJ: 10
KAJ POTREBUJEM
za 2 osebi:
  • GRAH, zamrznjen, (ne vložen!), 500 g
  • KORUZNI KOSMIČI, brez dodanega sladkorja, 60-70 g
  • TIMIJAN, ščep
  • SOL, ščep (ne za dojenčka do 12. meseca!)
  • KOPER, ščep
  • KUMINA, ščep
  • POLENTA, za vezavo
  • REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
KAKO TO GRE
  1. Vse sestavine, razen polente in kokosove maščobe zmiksamo do gladkega oz. v homogeno maso. Dodamo 100 ml vode in postopoma vmešavamo polento, da se masa napihne. Pustimo počivati pol ure v hladilniku, pokrito s folijo.
  2. Pred peko oblikujemo polpete, enako debele, ki jih spečemo v pečici na 200°C funkcija ventilator 20-25 minut.
NAMIGI in NASVETI
* od 8. meseca dalje * brez glutena * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc

 

Leave a Reply