Fižolove kroglice in kremni pire iz zelene

Če nam kdaj ostane fižolov namaz, ga lahko uporabimo tudi v preprostih kroglicah, polpetih ali burgerjih; mazljivi masi, ki bi drugače brez dodatkov razpadala, dodamo drobtine in tako so hranljive in okusne kroglice pripravljene.

fizolove kroglice z mocarelo, pire iz zelene, krompirja, cesna1
fizolove kroglice z mocarelo, pire iz zelene, krompirja, cesna2

Fižolove kroglice in kremni pire iz zelene
KOLIKO OSEB: 2
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * lakto vegetarijansko * brez jajc
Oceni recept
Print
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
40 min
ČAS ZA PRIPRAVO
10 min
ČAS KUHANJA
30 min
CELOTEN ČAS
40 min
KAJ POTREBUJEM
  1. KROMPIR, 2 večja
  2. GOMOLJNA ZELENA, 1 manjši kos*
  3. ČESEN, 2 večja stroka
  4. MLEKO, 100 ml
  5. MASLO, 1 manjši kos
  6. ---
za fižolovo maso
  1. RJAVI FIŽOL, predhodno kuhan, 100 g
  2. ČEBULA, 1/4 manjše
  3. PETERŠILJ, svež, nasekljan, 1 zravnana jušna žlica
  4. RDEČA PAPRIKA, ščep
  5. KUMINA, ščep
  6. POPER, ščep
  7. HIMALAJSKA SOL, ščep
  8. OLIVNO OLJE, 1/2 čajne žličke
  9. LIMETIN SOK, 1 čajna žličkaž
  10. ČESEN, 1 manjši strok
  11. DROBTINE, 2-3 jušne žlice
  12. MOCARELA, 50 g
  13. REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
  14. ---
  15. PARADIŽNIKOVA OMAKA, 100 ml
  16. SOL, ščep
  17. ORIGANO, ščep
KAKO TO GRE
  1. Krompir in zeleno olupimo, narežemo na enako velike kose in skuhamo skupaj s česnom v vodi.
  2. Odcedimo.
  3. Sestavine za fižolovo maso zmešamo do gladkega in postopoma dodajamo drobtine; mešamo in počakamo, da se napijejo mase in da se masa da lepo oblikovati.
  4. Oblikujemo ploščke, debele 1 cm, na sredino polagamo manjše koščke mocarele, nato pa zapremo z vseh strani in oblikujemo v kroglice.
  5. Zapečemo z vseh strani.
  6. Krompir pretlačimo skupaj z zeleno in česnom; dodamo toplo mleko in penasto vmešamo maslo, da dobimo kremni pire.
  7. Paradižnikovo omako zmešamo z origanom in soljo; pokuhamo, da se malo zgosti in precedimo, da dobimo gladko omako.
NAMIGI
  1. * Razmerje krompirja in zelene naj bo 2:1 v prid krompirja.
https://www.boobeefoodee.si/blog/

Leave a Reply