Fina zeljnata solata s korenčkom, papriko in svedrčki

Fina zeljnata solata je prikupna zmes toplega in hladnega, svežega in kuhanega. Poseben okus ji doda kumina, ki je pogosto uporabljena začimba, izboljša okus hrani, nekatera živila pa zaradi nje bolje prenašamo – na primer po zelju in svežem kruhu nas zaradi dodatka te dišavnice manj napenja.

PORCIJE

1

ČAS PRIPRAVE

5 min

ČAS KUHANJA

20 min

Težavnost

1/3

KAJ POTREBUJEM

  • ZELJE, 1/4 srednje velike glave
  • KORENČEK, 1 srednje velik
  • RUMENA PAPRIKA, 1 manjša
  • RDEČA PAPRIKA, 1 košček
  • RDEČA ČEBULA, 1 manjša
  • SVEDRI, 50g
  • SIR, poljuben, 1 manjši košček
  • KISLA SMETANA, 1 čajna žlička
  • KUMINA, mleta, ščep
  • OLIVNO OLJE, 1 čajna žlička

KAKO TO GRE

  • V posodo z vodo damo na tanke rezine narezano čebulo, na tanko narezano zelje, nariban korenček in na tanke rezine narezano papriko. Začinimo in zelo na hitro podušimo, da zelje postekleni.
    Odstavimo in preložimo v skledo za solato.
  • Posebej skuhamo testenine, jih malo ohladimo pod mrzlo vodo in primešamo solati. Naribamo sir, dodamo olje in kislo smetano.
  • od 11. meseca dalje
  • GLUTEN: da, MLEČNI IZDELKI: da, JAJCA: ne

Leave a Reply