Nekaj strokov česna, malo krompirja, čebul’ca in začimbe – osnovni in preprosti okusi, ki pa se spojijo v to fenomenalno česnovo juho, ki bi jo jedli še vampirji. 😉
Česen pri kuhanju namreč izgubi aromo, tako da vam le-ta ne bo sledila naokoli; je pa zelo zdrava sestavina – česen namreč, saj krepi imunski sistem v mrzlem in prehladnem obdobju.


- ČESEN, 3 veliki stroki
- ČEBULA, 1/2 manjše
- KROMPIR, 2 srednje velika
- KORENČEK, 1 manjši
- REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
- ZELENA, velik ščep
- DROBNJAK, velik ščep
- SOL, ščep
- POPER, ščep
- BAZILIKA, nekaj listkov
- KURKUMA, ščep
- Olje segrejemo in na njem popražimo nasekljano čebulo. Dodamo začimbe, na koščke narezan krompir, korenček, olupljen česen in zalijemo s 400 ml vode. Rahlo solimo.
- Kuhamo, dokler se krompir ne zmehča, nato pa juho spasiramo in po želji dodamo malo popra.