Enolončnica iz zelene leče in krompirja

Po indijsko, je zadišala tokratna enolončnica. Brez prevelikega pompa in hrupa, se skuha. Zeleno lečo je potrebno pred uporabno namočiti, lahko tudi v topli vodi nekaj ur pred uporabo, še najbolje pa čez noč. Za indijski pridih smo uporabili mešanico začimb Garam Masala, lahko pa uporabite tudi posebej: lovorjev list, česen, čebulo, čili, mlet ingver, mlet koriander, kumin, cimet. Ali pa sestavite neko svojo kombinacijo, ki deluje pri vas in vas okrepi na najboljši možen način.

Nekaj okusnih jedi iz leče, ki smo jih že nakuhali:

Details

PORCIJE

4

ČAS PRIPRAVE

10 min

ČAS KUHANJA

30 min

TEŽAVNOST

1/3

VEGANSKO

da

GLUTEN

ne

MLEČNI IZDELKI

ne

JAJCA

ne

KAJ POTREBUJEM

  • ZELENA LEČA, 70-80 g

  • ČEBULA, pol srednje velike

  • ČESEN, 1 strok

  • KROMPIR, 5-6 srednje velikih krompirjev

  • POR., 1 srednje velik por

  • GARAM MASALA, mešanica začimb, 1 čajna žlička

KAKO TO GRE

  • Na malo vode podušimo nasekljan por, čebulo in česen. Ko malo vode izpari, dodamo začimbe in povečamo ogenj, da začimbe zadišijo. Ogenj takoj zmanjšamo in dodamo lečo.
  • Jedi dodamo še na kocke narezan krompir in zalijemo s toliko vode, da sega prst nad jed.
  • Kuhamo približno 20 minut, nato ugasnemo in počakamo še 10 minut. Postrežemo s peteršiljem.

Leave a Reply